Ruth si Marius Bodnariu (update + english version)

Click to see Marius&Ruth Bodnariu e-mail protest

 

Update –  Comunicat/Statement Marius & Ruth Bodnariu

Please find english version below ↓

Cu acordul lui Daniel Bodnariu (fratele lui Marius Bodnariu) redau mesajul scris de el in aceasta dimineata:

„Pentru a evita orice confuzii, voi face cateva clarificari legate de situatia familiei Bodnariu Ruth si Marius:

Initial am trimis un mail (18 noiembrie) pe toate adresele fratilor pe care le aveam, inclusiv pe adresa NEWSNET de unde a fost mai larg publicat. In acest mail am expus situatia asa cum o intelesesem eu din informatiile pe care la aveam la acea ora. Am trimis acel mail si lui Marius si dupa ce l-a citit mi-a spus mai clar cum au stat lucrurile. In consecinta, am revenit cu nou mail in care am adus o serie de clarificari.

Din aceste motive exista cateva deosebiri intre cele doua mail-uri. Ruth nu a fost lasata acasa cu bebelusul, ci a fost arestata si dusa la politie. Marius la fel. Nu a venit acasa de la serviciu, ci a fost arestat de la serviciu si dus la politie pentru interogatoriu. Comunicarea cu ei a fost foarte grea la inceput, pentru ca telefonul lui Marius era la politie.

Pentru a nu exista nici un dubiu in modul cum s-au desfasurat lucrurile Marius va clarifica cu detalii aceasta, dar zilele acestea nu au fost confortabile deloc pentru ei, in plus toate detaliile cazului nu pot aparea public deocamdata, pentru a nu le pune bete in roate in demersurile legale pe care ei le fac. Insa atunci cand se va putea, vor fi facute publice.

Pana atunci, Marius m-a rugat sa asigur eu, ca si frate al lui, o informare a situatiei pe masura ce aflu de la el noi date. Pentru a elimina confuziile voi mai prezenta inca o data sirul evenimentelor pe scurt:

– Luni 16 noiembrie – cele doua fete, Eliana si Naomi sunt luate de la scoala de Protectia Copilului si duse intr-un loc secret. Apoi Protectia Copilului impreuna cu politia vin acasa si ii iau si pe cei doi baieti Matei si Ioan, iar Ruth cu bebelusul Ezekiel este arestata si dusa la politie. De atunci si pana la aceasta ora nici Marius si nici Ruth nu au mai vazut pe cei patru copii mai mari. La politie, dupa mai multe ore de interogatoriu sunt lasati sa plece acasa impreuna cu bebelusul.

– Marti 17 noiembrie –  Protectia Copilului, insotita de patru politisti, vine acasa si ia bebelusul de trei luni de la mama, pentru ca au considerat mama ca fiind periculoasa. Tot atunci i-au spus lui Ruth despre copii ca sunt dati la doua familii si ca s-au integrat foarte bine si ca nu le este dor de parinti.

– Miercuri 18 noiembrie –  s-au intalnit cu un avocat, care le-a spus ca aveau dreptul sa fie informati despre acuzatiile ce li se aduc si alte informatii legale, de asemenea au aflat ca mama care alapteaza are dreptul de a-si hrani bebelusul. Tot miercuri am reusit pentru prima oara sa vorbesc cu Marius cateva minute si din informatiile pe care le-am aflat am facut acel prim mail. Tot atunci au aflat si ca bebelusul a fost trimis in Bergen, oras aflat la o distanta de 3-4 ore cu masina de localitatea lor.

– Joi 19 noiembrie –  dupa alte demersuri legale au plecat spre Bergen sa-si vada bebelusul. Doar Ruth a putut sa stea cu el pret de doua ore.

– Vineri 20 noiembrie –  Ruth a putut sa-l vada din nou pe cel mic in Bergen (am inteles ca poate sa-l vada si azi 21 noiembrie, si maine).

Mai multe detalii nu pot sa dau pentru a nu afecta in sens negativ situatia lor; cert este ca s-au facut multe abuzuri, trecand chiar si peste legea lor care este si asa foarte dura. Ceea ce eu am scris pe scurt acum, este un lung calvar prin care au fost nevoiti sa treaca si nu poate fi descris pe deplin in cuvinte.

 Denuntul de la care s-a pornit a cuprins, printe altele, acuzatia ca parintii si bunicii sunt crestini radicali si isi indoctrineaza copiii.

– Luni 23 noiembrie –  este o zi importanta in care copiii mari vor fi audiati de “specialisti” si se va stabili daca tot ceea ce sustine Protectia Copilului reprezinta un caz de trimis in instanta sau nu. Daca nu sunt suficiente probe, atunci copiii ar trebui sa le fie dati acasa. Pentru asta ne rugam si noi. Dincolo de orice alte actiuni, important este ca parintii sa fie reuniti cu copiii lor.

Mentionez ca si din partea noastra, a familiei si a autoritatilor s-au facut demersuri si Dumnezeu a dat biruinta, toti vor sa ne ajute si lucrurile s-au miscat. Multumim tuturor celor ce s-au oferit sa ajute! Deocamdata cel mai mare ajutor pe care il puteti da ramane in rugaciune si post!

Pe aceasta cale vreau sa anunt ca deocamdata nu este nevoie de bani, nu s-au facut astfel de demersuri si nu sunt necesare!

Petitia a fost initiata de fr. Pastor Cristi Ionescu din Chicago si a strans peste 10.000 de semnaturi. Slava Domnului! A existat si aici o confuzie pentru cei ce nu stiu engleza, in sensul ca dupa ce petitia este semnata apare o pagina de donatie pentru site-ul petitiei! Unii frati, bine intentionati, au crezut ca donatiile se fac pentru Marius si Ruth. ceea ce nu este adevarat. Ne pare rau de aceasta neintelegere!

Am deschis o singura pagina de Facebook https://www.facebook.com/Norway-Return-the-children-to-Bodnariu-Family-744234959015965/?fref=nf  pentru cei ce folosesc aceasta retea sociala si care are ca unic scop indemnul la rugaciune si unitate pentru aceasta cauza a familiei Bodnariu Marius si Ruth, care trece prin incercare.

Orice alte dezbateri, acuzatii catre autoritati pe aceasta pagina sau pe altele legate de aceasta situatie nu aduc nici un beneficiu. Stiu ca este frustrant ca nu se dau detalii foarte multe, dar aceasta este in interesul familiei si vor fi date la momentul oportun. Eu personal simt ca “explodez” stiindu-le si vazand atata nedreptate, dar am incercat sa raman calm si sa respect dorinta lui Marius.

Va multumim inca odata pentru ajutor si sprijin in rugaciuni! Suntem o mare familie a Domnului Isus si El lucreaza pentru binele copiilor Sai!

Ruth si Marius au simtit in tot acest timp ca sunt sustinuti in rugaciune! Glorie Domnului Isus!”

Semnat Daniel Bodnariu

Interviu acordat RVE Bucuresti 

––––––––––––––––––––-

English version

Daniel Bodnariu:

Thank you to all who are supporting Marius and Ruth and their children (“Family”) relating to the Norwegian Barnevernet taking away their children (“situation”).  In order to help dispel confusion and suspicions, we now have somewhat sufficient and cohesive information to help clarify the situation.

On Wednesday, November 18th, I communicated details of the Family’s situation to several Christian organizations, including NEWSNET; the platform that was first on the scene to distribute this news story. In my email to NEWSNET (i.e. “Breaking News”), I shared the situation as best I could with all the information then available to me. I copied Marius on the email and he was, at a later time after NEWSNET published the story, able to respond with some clarifications.  Marius’ clarifying points enabled us to send out a more detailed update later in the week.  Today, Saturday, November 21, we are sharing the most recent updates available and a comprehensive and refined account of the situation.

Clarifications:

– Initially, we reported that Ruth was left at home with baby Ezekiel.  It turns out that Ruth was not left home with the baby; she was arrested and taken to the police station at the same time that the two older boys were taken by the Barnevernet.

– Initially, we reported that Marius came home from work to find out what was happening.  It turns out that Marius was also arrested, at work, and taken to the police for interrogation.  Communications with Marius and Ruth were then impossible as the police confiscated their phones.

– The most accurate account of what happened will be coming from Marius at a later time.  Unfortunately, at this point, Marius and Ruth are devastated and trying to sort through real-time developments as they occur.  Legal counsel has advised Marius and Ruth to refrain from disseminating further in-depth details of the case, as customary in any legal proceedings, to avoid stalling and/or negatively impacting their Family’s case.

– We will make more details available based on the advice and counsel of the legal team assisting Marius and Ruth.  Until that time, Marius has asked me, to keep you informed of what he shares via our phone conversations.

Below is a revised summary of the situation timeline:

– Monday, Nov. 16th, Eliana and Naomi were taken by the Barnevernet and taken to a hidden location. The Barnevernet then came to the Family home, took Matthew and John, and arrested Ruth (both Ruth and Ezekiel were taken to the Police station).  Marius was arrested at work and also brought to the police station.  After many hours of interrogation, Marius and Ruth were allowed to return home with baby Ezekiel. Note:  Neither Marius or Ruth have seen or made contact with any of the four older children.

– Tuesday, Nov 17th, Barnevernet, accompanied by four policemen, came to the Family home and took 3 month old baby Ezekiel because they considered that the mother was “dangerous.”  At the same time, Ruth was told that their four children were placed in two separate foster homes, have already integrated, and that the children don’t miss them.

– Wednesday, Nov 18th, Marius and Ruth met with a lawyer who informed them of their legal rights.  The lawyer highlighted that the Barnevernet should have been presented parents with written legal accusations at the time of the arrest and that it was the baby’s right to remain with the mother while being breastfed.  On Wednesday, Marius and Ruth were informed that their 3 month old baby was taken to Bergen, a city 4 hours away from their town.

– Thursday, Nov 19th, after legal consultations and interrogations, Marius and Ruth were given permission to drive to Bergen and see baby Ezekiel.  Ruth, alone, was given two hours to see and be with the baby.

– Friday, Nov 20th, Ruth was able to visit with the baby again.  (I am told she can see him again today, Nov 21st, and tomorrow, Nov 22nd)

After meeting with their lawyer, Marius was able to look at the docket clarifying the legal accusations filed against them.  Among other things, there was the accusation that the parents and grandparents are radical Christians and are indoctrinating the children.  The Barnevernet abused their power, broke Norwegian laws, already harshly stacked against parents, and violated the due course of the law as established in that country.

Monday, Nov. 23rd, is a very important day for the Family.  The older children will be interviewed by “specialists” and the Barnevernet will determine if the case will proceed to Court.  It is expected that if enough evidence against Marius and Ruth is not gathered before Monday, the children might be allowed to go home with their parents and as a family.  We are praying and hoping for this outcome, as our efforts support the reuniting of the children with their parents.

What I have written here is a short summary of the Family’s long “Calvary,” there are no words to describe their suffering.   We consider that the most impacting assistance you can provide is by continuing to fast and pray for the Family.  Secondly, we appreciate your support in signing the petition initiated by Pastor Cristian Ionescu from Chicago; an effort that has already attained in excess of 13,000 signatures, Praise God!  The petition website is: http://www.ipetitions.com/petition/christian-family-persecuted/?utm_medium=social&utm_source=facebook&utm_campaign=button

I would also like to again reiterate that there is currently no need for monetary support. For those who don’t speak English, there was some confusion regarding the petition and monetary donations.  Those who sign the petition receive a thank you message with a solicitation for donations at the bottom of the page.  Some well-intentioned brothers and sisters thought the donations are being made for my brother and Ruth.  Unfortunately, that is not the case. The donation request if for those who would like to support and sustain the efforts of those who host the petition website.  We apologize for any misunderstandings related to this point.

We created Facebook page for the Family and the situation that serves as the one place that will update supporters as to developments:  https://www.facebook.com/Norway-Return-the-children-to-Bo…/…  We created this page for those who use social media with the sole purpose of drawing prayer support for Marius, Ruth, and their children as they go through this trial. Conversations or accusations against Norwegian authorities on this page, or other venues regarding this situation, do not benefit the Family or situation.  I understand that the lack of details can be frustrating but our proceeding in alignment with the requests of the Family’s legal counsel is in the best interest of the Family.

We would like to again thank you for your help and support through prayer!  We are part of the big family of Jesus Christ and He will work towards the good of His children!  Marius and Ruth have expressed their appreciation for your support in prayer throughout!  Glory be to God!

Daniel Bodnariu

14 comentarii

 1. Toti cei din Atlanta – USA va iubesc si se roaga pt. familia lui Marius Domnul va birui!!!

 2. Ar trebui ca cineva sa comunice cu toate bisericile evanghelice din Bucuresti si sa se anunte „strangerea” in fata ambasadei Norvegiei. Daca chiar va pasa, dati-va jos si de pe scaun din fata calculatorului

  • Se fac demersuri pe toate caile legale si institutionale, autoritatile sunt implicate in solutionarea cazului. Cel putin, la stadiul acesta, nu se impune o „strangere” pentru ca alte demersuri sunt in derulare. Dar propunerea dvs. de implicare este binevenita!

 3. Dl Timotei Dinica, am sesizat pe mai multe site-uri acest indemn la o pozitie umilitoare pana cand Barnevernet va dori sa-si deschida gura sa comunice ce vor dori (de bine sau de rau).

  Cred ca ar fi trebuit reactionat imediat si ferm (insa nu stiu meotdele cele mai potrivite).
  Sigur un miting constant in fata ambasadei ar trage un semnal puternic.

  Nu stiu cum as reactiona daca vreo autoritate mi-ar lua copiii pe nedrept si doar pentru o noapte.

  Nu-mi dau seama cate milioane de euro ar trebui sa fie recompensa pentru linsarea spirituala a acestei familii (chiar daca le vor reda copiii)

  Pe aceasta cale indemn toate familiile care-si pretuiesc copiii sa-si puna la punct urgent planuri de parasirei a tarii fiordurilor naziste.

  • Nu a fost vorba de o pozitie umilitoare, ci de precautie, asteptand primele audieri ale copiilor, familiei in cauza. In tot acest timp s-au demarat proceduri legale, consulare, dar nu au fost facute publice toate acestea tocmai din considerente de precautie. In perioada urmatoare se vor concretiza pasii de urmat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s